• Info@youthvisiongoldensolutions.org
  • +260965711665

5 álláskeresési módszer, ami NEM működik!

Arra is figyelj, hogy ne tegyél szóközöket vagy szimbólumokat a hastagjeidbe, mivel akkor nem lesznek kattinthatók. Amikor a kattintások számának maximálásáról van szó, akkor két dolgot kell észben tartanod. Az egyik az, hogy a Linkedin azt szereti, ha sokan kattintanak egy bejegyzésre, és ha a felhasználói a platformon belül maradnak. Vagyis olyan tartalmat kell készíteni, mely a Linkedinen belüli kattintásokat segíti elő.

hogyan készítsünk tökéletes profilt az álláskereséshez

Ha csak kimennénk az utcára és benéznénk legalább tíz, vagy esetleg tizenöt autó motorterébe, akkor jó eséllyel elszomorító lenne a látvány. Remélhetőleg ennek a megoldásában jelent majd nagy segítséget a bejegyzés elolvasása. Az első ilyen táplálék és sokak által kedvelt gyümölcs az áfonya, ami nem csak finom, de felettébb hasznos is.

A tökéletes LinkedIn profil titka

Az önéletrajzod tükrözi pl. a nyelvtudásodat és a figyelmet, amit az írásra fordítasz – ebből lehet következtetni arra is, hogy végzed a
munkád, szóval erre tényleg kiemelten kell figyelned! Ellenőrizd az
önéletrajzodat a helyesírás és a nyelvtani hibák szempontjából, vagy kérj meg
valakit, hogy olvassa át neked. Az önéletrajzod stílusának professzionálisnak, lényegretörőnek kell lennie. A mondatok legyenek rövidek és tömörek, összességében legyen könnyen érthető és
strukturált.

Ha az a célja, hogy állást találjon és szeretné hatékonyan bemutatni magát, nézze meg az alábbi példákat. Számos interjúkérdésre választ ad, amikor a képességeiről kérdezik. Ezen túlmenően a bemutatkozó liftbeszéd példa egy jó profilra jobb és tömörebb változatként szolgál majd a toborzó “Meséljen magáról” kérdésére. Először is meg kell értenie, hogy mi is az a beszéd, miért fontos és milyen szabályokat kell követnie a megírásakor.

Miért fontos a kísérőlevél?

Ezután elkezdheted a szöveget írni, melynél figyelj annak cikk-szerű formázásra, hiszen itt már nem csak egy posztról van szó. Legyenek benne bekezdések, törd meg ahol álláshirdetést adhat fel alcímekkel, képekkel, felsorolásokkal. Ezáltal könnyebb olvasható és átfutható lesz a cikked, ami különösen azok számára fontos, akik mobilappot használnak.

A LinkedIn használata: hogyan állítsd be? Mit és hogyan posztolj? (Frissítve, 2023.10.02.)

Vagyis használhatod ott a céges színeket, a nevet, logót, bármit, ami kapcsolatot jelent a márkáddal. Merthogy tényleg nem javasolt még csak minimális kockázatot sem vállalni. Elég csak utánanézni azoknak a rettenetes történeteknek, amelyek pont a nem megfelelő körültekintéssel kiválasztott tisztítószerek miatt történtek meg. Természetesen az a legjobb, ha van lehetőség egy önálló kis faházikó megépítésére, külön nyílászárókkal. Itt már tárolhatóak nagyobb darabok is télire, úgymint kerékpárok, sífelszerelés vagy nagy kerti gépek, pl. fűnyíró vagy fűrész. A mosdópulthoz passzoló mosdótartó konzol szintén rendkívül széles skálán mozgó kínálatból választható ki.

hogyan készítsünk tökéletes profilt az álláskereséshez

Ha a céges weboldal, benne a karrier oldallal nem vonzó, akkor számíts a potenciális jó jelöltek lemorzsolódására. Nem baj, ha nincs büdzsé nagy országos állásbörzékre vagy arra, hogy kivonuljatok trendi zenei fesztiválokra. A kisebb, saját rendezvény, szakmai meetup, meetup sorozat, verseny vagy nyílt nap is segíthet elérni a kitűzött toborzási célokat.

IDŐPONT FOGLALÁS CV FOTÓZÁSRA

Egy olyanra, amiben minden hatékony módszer benne van, és nem hagysz ki belőle semmi fontosat. Fontos, hogy választott betűtípusod jól olvasható legyen mind kis, mind nagy méretben, és jól jelenjen meg mind nyomtatva, mind digitális formátumban. Ezenkívül gondoskodj arról, hogy a magyar karakterek (é, á, ö, ü stb.) is jól jelenjenek meg a választott betűtípusban. Az önéletrajzok vizuális kialakítása sokat változott az elmúlt években.

A másik nem fogja magától kitalálni, hogy Te miben vagy igazán jó, milyen állás illene hozzád, vagy hogy valójában mi érdekel. A szálak úgyis összefutnak a HR-en, ahol látni fogják, hogy több, egymástól merőben különböző munkakörre jelentkezel. A minőségi CV ismérve pedig az, hogy annak a cégnek szól és arra a pozícióra van kihegyezve, amire éppen jelentkezel. De álláskeresés közben vannak a foglalkoztatás feltételei olyan hibák is, amikre nem biztos hogy azonnal rájössz. Jelen Tájékoztatóra a GDPR közvetlenül és kötelezően, valamint a magyar jog, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. A kezelt adatok köre, az adatkezelési célok, valamint az adatkezelés időtartama és az adatokhoz való hozzáférésre jogosultak köre az alábbi táblázatban kerül bemutatásra.

Oké, de a gyakorlatban mire jó a LinkedIn számodra?

A posztokat a jobb felső sarkukban található három pont ikonra kattintás után ajánlhatod vagy törölheted is. A neved alatt található „Manage group” linkre kattintva pedig a csatlakozási kéréseket bírálhatod el, ha kinyitod a „Requested” listát. Érdemes időnként átfutni az „Invited” listát is, és kidobni azokat, akik már hosszabb ideje nem fogadták el a felkérést a csatlakozásra. A frissítések rendszeres megosztása az egyik legjobb lehetőség arra, hogy növeld a láthatóságodat és a Linkedin profilod látogatószámát.

Add a Comment

Your email address will not be published.